1RDesign TIPPEK

Merjünk bátrak lenni, fürdőszobák másképpen

 

Küldje el a cikket ismerősének
A lakás vagy ház belsőépítészeti tervezésekor fürdőszobabútor általában nem az elsődleges szempont a fürdőszobák alapterülete, de felújításkor vagy új építésekor lehetünk bátrabbak és tervezhetünk méretes fürdőszobát is.
Miért ne élvezzük a fürdőzést egy hangulatos, otthonos térben, mintha épp a nyaralásunkat töltenénk egy exkluzív szállodában? Ha rendszeresen szaunázunk vagy járunk masszázsra, akkor ebben a térben is elhelyezhetjük az infraszaunát és a masszázságyat.


 • Merész megoldások
  Ne féljünk a merész megoldásoktól, a színes falaktól, a drapériáktól. Nagyobb belmagasság esetén akár csillárral is díszíthetjük fürdőkent és itt is bátran alkalmazhatjuk a máshol már megszokott építészeti elemeket az oszlopokat, falfülkéket.

 • Világítás
  A világítás tervezésekor is alkalmazhatunk többféle megoldást pl.: mennyezeti csillár, spot lámpák és falikarok, ezekkel különböző fényerősségű megvilágítást érhetünk el így a fürdőszoba hangulatfényekkel alkalmas lehet csendes pihenésre, meditációra is.
Klasszikus fürdőszobabútor                                   
 • Egyedi fürdőszobabútor fürdőszobabútor
   klasszikus fürdőszoba enteriőr, egyedi tömörfa fürdőszobabútor

  A burkolatok és szaniterek kiválasztása után a legfontosabb a fürdőszobai bútorok megtervezése. Ezek a bútordarabok egyedi tervezés esetén tökéletesen illenek a belsőépítészeti designhoz és az esztétikán túl szem előtt tartják a funkcionalitást is. Sokan félnek a tömörfa bútoroktól, mert úgy gondolják azok nedves környezetben hajlamosak a vetemedésre, ám azt kell mondanom, hogy a mai felületkezelési eljárásokkal ezek a problémák már kiküszöbölhetőek és a látvány tekintetében egy tömörfa bútornak nincs párja. Természetesen, ha a kád és a mosdópult közel van egymáshoz és nagyobb mennyiségű víz kerülhet időnként a padlóra (pl.: Gyerekek is használják a fürdőt), akkor praktikus a szekrényeket lábakra állítani, így kisebb felület érintkezik a vízzel és persze jó szolgálatot tesz a szellőztetés vagy az időszakosan üzemeltetett páraelszívó is.    

 • Különleges kiegészítők:

  A fürdőszoba tervezésekor különösen fontos, hogy lehetőleg egy stílusban gondolkodjunk és a szaniterek, csaptelepek és egyéb kiegészítők is összhangban legyenek. Ha nem félünk az extravagáns megoldásoktól, akkor választhatunk egyedi üveg, festettporcelán vagy fém mosdót is.

  A csaptelepek esetén ugyanezt mondhatjuk el. Ma már óriási a választék és a különböző enteriőrökhöz stílusos csaptelepek ajánlanak.
  Különösen a nagyvárosokban okozhat gondot a túlzottan kemény víz, ami sajnos hamar vízkőlerakódást okoz és ezzel esztétikájában nagyban rontja a nemrég beszerelt szanitereket és csaptelepeket. A tisztításnál mindig tartsuk szem előtt a gyártó előírásait, mert a tisztítószerek (különböző savak és súrolók) komoly károkat okozhatnak.
  Ma már szerencsére egyre több biologiailag lebomló tisztítószert vásárolhatunk, amelyek az egészségre nem károsak, a környezetet nem rombolják, biológiailag könnyen lebomlanak .
Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Üdvözlettel:

Salacz Dénes                                                     Ruby Andrea
Okl. Faipari mérnök                                         enteriőrtervező
igazgató

Kapcsolatfelvétel, e-mail...


1RDesign TIPPEK

Konyha-trendek, a családi tűzhely melege (country, mediterrán, klasszikus konyhák)

Színtervezés


 
 
   
  Magunkról - Galéria - Termékeink - Generálkivitelezés - Térkép - Referenciáink - Információkérés