1RDesign TIPPEK                    

Konyha-trendek, a családi tűzhely melege (mediterrán, klasszikus, country)

Küldje el a cikket ismerősének

A mediterrán stílus

A klasszikus konyha

  • A country vagy vidékies stílus

Eredetileg Angliában majd később Amerikában is meghonosodó vidéki stílus. Általában azok választják, akik vonzódnak a régi idők kicsit romantikus, családias hangulatához és otthonaikban ki akarnak szakadni a rohanó hétköznapokból.


Mivel az angol vidéki élet része a nagy család és a gyakori vendégségek, ezért az igazi country stílushoz elengedhetetlen a nagyméretű konyha és az étkező, amely vagy a konyhában vagy külön kap helyet. A stílus ma reneszánszát éli és mint ilyen kezd átalakulni, egyrészt az életvitelből adódóan a konyhában helyet kapnak a különböző beépíthető háztartási gépek, amelyek természetesen a régi konyhákban nem voltak megtalálhatók, másrészt sokszor kisebb alapterületű helységekben is megjelenik.

 

konyhabútor

egyedi country konyhabútor

 

Tippek a tervezéshez, ha Ön country stílusú konyhát szeretne:

  • A bútorok anyaga:

  Mindenképpen tömörfa konyhabútort válasszunk (a látszó felületek készüljenek tömörfából). Ezek lehetnek: dió, tölgy, kőris, esetleg fenyő, a bükk nem eléggé rajzolatos, a cseresznye túl elegáns ehhez a stílushoz.

  • A burkolatok:

     Természetes anyagokat használjunk, lehet: klinkel, cotto, rusztikus greslap, természetes kövek pl: pala, rusztikus márvány stb. A fal bizonyos részeit burkolhatjuk dísztéglával, vagy terméskővel is. A többi felületet kapart vakolattal, cuppantott vakolattal vagy természetes hatást kölcsönző durva mészfestéssel lássuk el.

 

konyhabútor

egyedi country konyhabútor

  •   A világítás:

      Ne alkalmazzunk spot és egyéb modern világítást, a legjobb a hagyományos olajlámpát limitáló függesztett lámpa, vagy más rusztikus világítótestek.

konyhabútor

egyedi country konyhabútor
  • A beépíthető gépek :

      Ma már mindegyik konyhagép-gyártónak létezik rusztikus megjelenésű sütője, elszívója. A mosogatógépek közül jobb, ha belső kezelőpaneleset választunk, az nem látszik a bútorban. A többi gép esetében pl: mikrosütő, gőz pároló, beépíthető kávéfőző stb. ha nincs rusztikus kivitelű, akkor sötét konyhabútor esetén a legjobb ha a fekete színt mellett döntünk.


rusztikus konyhabútor

egyedi country konyhabútor

  • A részletek:

Ha markáns stílusú konyhát szeretnénk, mindenképp figyeljünk a kiegészítőkre. Egy ilyen térbe nem illenek a modern képkeretek, vázák, fűszertartók. Válasszunk rusztikus megjelenésű pl. fajansz vagy kerámia fűszertartókat, tálakat, vázákat. Díszíthetjük a teret örökölt vagy bolhapiacon beszerzett tárgyakkal, régi vasalókkal, mozsarakkal, kávédarálókkal. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor az étkészletünket és a terítékeket is vidékies mintájúak közül választjuk.


Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Üdvözlettel:

Salacz Dénes                                                     Ruby Andrea
Okl. Faipari mérnök                                         enteriőrtervező
igazgató

Kapcsolatfelvétel, e-mail...

1RDesign TIPPEK

Konyha-trendek, a családi tűzhely melege (country, mediterrán, klasszikus konyhák)

Színtervezés
 
 
   
  Magunkról - Galéria - Termékeink - Generálkivitelezés - Térkép - Referenciáink - Információkérés