1RDesign TIPPEK                    

Konyha trendek, a családi tűzhely melege (mediterrán, klasszikus, country)

Küldje el a cikket ismerősének

A klasszikus konyha

 

A klasszikus konyhák ismét divatosak, a kürtős páraelszívók, a porcelánfogantyúk, a tömörfa ajtók mind a régi korokat idézik, de jól megférnek a modern technikai megoldásokkal. E stílus alatt nemes anyagokból készült bútorokkal, kárpitozott stílbútorral illetve régiségekkel berendezett helyiséget értünk, amelyet nehéz anyagok - selyem, damaszt, bársony jellemeznek. Ezek a terek a boldog békeidőket juttatják eszünkbe, amikor csipkekesztyűs hölgyek teáztak a szalonokban és össze-össze súgtak a legyezőik mögött.klasszikus konyhabútor

klasszikus konyhabútor

 

Tippek a tervezéshez, ha Ön klasszikus stílusú konyhát szeretne:

  • Bútortervezés, a bútorok anyaga:

    A klasszikus stílushoz mindenképp nemesfából készült, tömörfa konyhabútort válasszunk (a látszó felületek mindenképp készüljenek tömörfából). Ezek lehetnek: dió, cseresznye vagy tölgy esetleg egzóta fa. A klasszikus stílusú székek szintén tömörfából készülnek, az ülőlapjuk kárpitozott a háttámla faragott vagy kárpitozott kivitelű.  • A burkolatok:

    Exkluzív, nemes anyagok: márvány, gránit csiszolt greslap vagy nemesfából készült (cseresznye, dió, mahagóni vagy egzóták) parketta, hajópadló. A falak pasztellszínű festéssel vagy aprómintás tapétával burkoltak.

klasszikus konyhabútor
klasszikus konyhabútor

  • A világítás:

    Lehetőleg ne alkalmazzunk spot és egyéb modern világítást, a legjobbak a klasszikus formájú csillárok, függesztett lámpák és a réz vagy ezüst gyertyatartók.

 

  • A páraelszívó

     Ebben a stílusban is meghatározó elem a kürtős páraelszívó, amely készülhet festett vagy pácolt-lakkozott felülettel, esetleg választhatunk rozsdamentes vagy réz elszívóburkolatot is.


  klasszikus konyhabútor

klasszikus konyhabútor

  • A Tiffany üveg

     A klasszikus stílushoz nagyon jól illenek a   Tiffany lámpák , ajtóbetétek . A Tiffany üveg elnevezés L. C. Tiffany századforduló környékén élt üvegművészről elnevezett technika, amelynek segítségével ajtóbetétek, lámpák, térelválasztók készíthetők.


klasszikus konyhabútor
klasszikus konyhabútor


  • A beépíthető gépek :

    Ma már mindegyik konyhagép-gyártónak létezik klasszikus megjelenésű sütője, elszívója de itt a rozsdamentes előlapú vagy fekete változatok is megjelenhetnek, mint a mai kor exkluzív termékei. A mosogatógépek közül jobb, ha belső kezelőpaneleset választunk, az nem látszik a bútorban.   • A részletek:

    Válasszunk klasszikus, régi darabokat pl. gyertyatartókat, Tiffany lámpákat, ezüst vagy ezüstözött tálcákat, csipke terítőket. Díszíthetjük a teret örökölt vagy bolhapiacon beszerzett tárgyakkal, legyezővel, csipkekesztyűvel, régi fényképekkel. Az étkészletek közül a minőségi, porcelán étkészlet és az ezüst evőeszköz illik leginkább a stílushoz. klasszikus konyha
Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Üdvözlettel:

Salacz Dénes                                                     Ruby Andrea
Okl. Faipari mérnök                                         enteriőrtervező
igazgató

Kapcsolatfelvétel, e-mail...

1RDesign TIPPEK

Konyha-trendek, a családi tűzhely melege (country, mediterrán, klasszikus konyhák)

Színtervezés
 
 
   
  Magunkról - Galéria - Termékeink - Generálkivitelezés - Térkép - Referenciáink - Információkérés