1RDesign TIPPEK

Ha modernek vagyunk, tippek a minimál hálószobához

Küldje el a cikket ismerősének

A minimál hálóban a válogatott anyagok és a színek kapják a főszerepet. A stílusra jellemzőek az egylégterű helyiségek, mégis praktikusabb és nyugalmasabb ha hálószobánk külön térként működik. Az egybenyithatóságot megtarthatjuk tolóajtók, mozgatható falak, gurulós polcok, térelválasztók segítségével is.

modern hálószobabútor
 • Színtervezés a minimál hálószobában

  A színvilágra jellemző, hogy az általában pasztell hangulatú helyiséget egy- esetleg két harsány szín egészíti ki vagy a térnek választunk egy harsányt színt (pl. a falakat festjük borvörösre) és a kiegészítők, bútorok színei lesznek visszafogottak. A színeknek a kiválasztásánál jó ha egyéniségünkhöz passzoló színt választunk és jó ha figyelembe vesszük a színek különböző hangulati hatásait.


modern franciaágy, éjjeliszekrény és komód

 • Funkció és forma, egyedi tervezésű minimál bútorok

  A bútorok és kiegészítők formavilágára és szerkezetére az egyszerűség, funkcionalizmus jellemző, amely egy-egy rafinált műszaki megoldás vagy részlet által válik izgalmassá. A bútorok tervezésénél mind a magas műszaki megoldások, mind a minőségi anyagok használata alapfeltétel. A stílus megkívánja a különböző anyagok társítását, mint pl.: üveg, fém, bőr, fa, textil stb. és a fölösleges tárgyak száműzését a térből. A fűtési mód megválasztásánál jó megoldást jelenthet a padló-konvektorok használata, vagy ha erre nincs mód, akkor a radiátorburkolatok elhelyezése.

 
modern hálószobai szekrénysor, íróasztallal

 • Minimál de nem minimális világítás

  A világítótestek kiválasztásánál két utat követhetünk: vagy egyszerű formavilágú lámpatesteket használunk vagy a lámpákat nevezzük ki fókuszpontnak és modern de izgalmas lámpatesteket helyezünk el a térben.
  Izgalmas megoldás az ágy fejrészénél elhelyezett mennyezetvilágítás, amely színes vagy struktúrált fal esetén különleges hatást eredményez.


  modern hálószoba
Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Üdvözlettel:

Salacz Dénes                                                     Ruby Andrea
Okl. Faipari mérnök                                         enteriőrtervező
igazgató

Kapcsolatfelvétel, e-mail...

1RDesign TIPPEK

Konyha-trendek, a családi tűzhely melege (country, mediterrán, klasszikus konyhák)

Színtervezés
 
 
   
  Magunkról - Galéria - Termékeink - Generálkivitelezés - Térkép - Referenciáink - Információkérés