Patikabútor
Officina tervezés és kivitelezés

Gyógyszertárak komplett belsőépítészeti tervezése és kivitelezése klasszikus és modern stílusban.


Már rendelkezik belsőépítészeti tervvel?

Akár tömörfa, akár furnérozott vagy laminált anyagból vállaljuk már meglévő tervek alapján is a patika bútorok gyártását. Amennyiben azonban belsőépítészeti tervezésre is igényt tart, úgy abban is állunk rendelkezésére.

 
Gyógyszertár teljes belsőépítészeti berendezése
Budaörs Auchan áruház

A gyógyszertár laborbútorzata
A labor berendezését az érvényes előírások figyelembe vételével, a legmodernebb CNC technológiával készítjük el. A felhasznált alapanyagok tartósak, vegyszerállóak. A bútorokban kialakítjuk a különböző labortechnikai berendezések, mint pl. szárító, lamináris boksz, manipulátor helyét is.

A patika raktárbútorai
A különböző helytakarékos megoldások, mint pl. gurulós raktári polcrendszerek (pl. ICAS, HUWIL) közül tudunk a helyhez és az elvárásokhoz ajánlani Önnek megfelelő rendszert, vagy a tér adottságaihoz alkalmazkodó polcrendszert tervezünk.

A patika kiegészítő helyiségei
Az iroda, a teakonyha, a mosogató stb. bútorainak tervezése és gyártása is megoldott, tartós és mégis költség-hatékony módon.

A legmodernebb CNC technológia és a szakképzett munkatársaink kézműves tudása egyaránt biztosíték az elkészült officina bútorok, gyógyszertári berendezések minőségére.

A modern gyógyszertári bútor

Minimál stílus a patikában

A ma oly divatos minimal stílus az officina tervezésekor is irányt adhat. A minimál gyógyszertárban a válogatott anyagok és a színek kapják a főszerepet.

Az officina bútor formavilágára és szerkezetére az egyszerűség, funkcionalizmus jellemző, amely egy-egy rafinált műszaki megoldás vagy részlet által válik izgalmassá. A bútorok tervezésénél mind a magas műszaki megoldások, mind a minőségi anyagok használata alapfeltétel.

A stílus megkívánja a különböző anyagok társítását, mint pl.: üveg, fém, bőr, fa, textil stb.

A világítótestek kiválasztásánál két utat követhetünk: vagy egyszerű formavilágú lámpatesteket használunk vagy a lámpákat nevezzük ki fókuszpontnak és modern de izgalmas lámpatesteket helyezünk el a térben.

Nemzetközi trend a patikabútorokban
A berendezés sokkal inkább tükrözi egy drogéria shop hangulatát, mint egy patikáét. Igaz ez a két funkció külföldön nem válik annyira ketté mint nálunk, de talán érdemes megnézni egy-egy ilyen elképzelést.

A klasszikus patikabútor

Amennyiben klasszikus, korhű gyógyszertári berendezést szeretne, akkor mindenképp nemesfából készült, tömörfa bútorzatot válasszon, az alábbi fafajok közül: cseresznye, dió, tölgy, mahagóni. Az officina bútorain megjelenhet faragott, díszes rátét, korona, esetleg faragott oszlopok.
A pult anyaga természetes kő pl. márvány, gránit vagy természetes követ utánzó műkő (Corian, Kerrock, Wilsonart stb) lehet. A klasszikus stílushoz nagyon jól illenek a  Tiffany lámpák, ajtóbetétek. A Tiffany üveg elnevezés L. C. Tiffany századforduló környékén élt üvegművészről elnevezett technika, amelynek segítségével ajtóbetétek, lámpák, térelválasztók készíthetők.

Modern alapanyagok és mai elvárások a klasszikus officinában

Attól, hogy klaszikus stílusú az officina bútorzata attól még nem kell lemondanunk a ma megszokott kényelemről. A különböző kimondottan gyógyszertárak részére kifejlesztett vasalatok ugyanúgy felhasználhatók, mint a modern bútorok esetében.

Költséghatékonyság klasszikus vagy modern stílusban

Természetesen egy korhű, a századforduló hangulatát idéző pl. szecessziós Officina elkészítése valószínűleg drágább, mint ugyanebbe a térbe egy modern bútorzat, ám az előbbi esetben is van lehetőség a költség-hatékony tervezésre és gyártásra pl. a kiegészítő helyiségek bútorai készülhetnek olcsóbb alapanyagból.


Gyógyszertári fiókrendszerek
SA-FA Design

Patikabútoroknál használatos vasalatok, fiókrendszerek

A mai gyógyszertárakban elengedhetetlen a minőségi fiókrendszerek alkalmazása. Léteznek speciálisan patikák részére kifejlesztett vasalatok is, mint pl. a fellépőfiók, amely megkönnyíti a magasan elhelyezkedő fiókok használatát; a két oldalról is könnyen hozzáférhető fiókok vagy az eltolható raktárrendszerek.

HUWIL  fiókrendszerek  különböző  gyógyszertári  bútorokhoz

 

Keressen minket bizalommal!

Salacz Dénes
okl. faipari mérnök
igazgató

Kapcsolatfelvétel, e-mail...

Belsőépítészeti tervezésa SA-FA Design tervezőcsapata

 
 
   
  Magunkról - Galéria - Termékeink - Generálkivitelezés - Térkép - Referenciáink - Információkérés